Akademik Personel Ders Verme Hareketliliği Evrakları

Değerli Personelimiz,

Erasmus+ Personel hareketliliği; akademik personel için Ders Verme ve idari personel için ise Eğitim Alma Hareketliliği olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Hareketlilik süreci sözleşme dönemleri içinde gerçekleştirilmekte olup, bu dönemler sözleşmeye adını veren yılın 1 Haziran tarihinde başlamak ve onu takip eden 24 ayın sonu yani 31 Mayıs’ta bitmek üzere durumundadır. Her bir başvuru döneminde başvurunun hangi sözleşme dönemine ait olduğu ve faaliyetin hangi tarihleri kapsadığı belirtilmektedir. (Lütfen hibe sözleşmesini doldururken bu tarihlere dikkat ediniz.)

Faaliyet kapsamında Erasmus+ program ülkesi olan istediğiniz ülke ve kuruma gidebilirsiniz. Antlaşmalı olduğumuz kurumların listesi Erasmus+ sayfamızda yer almakta olup (http://degisim.sakarya.edu.tr/anlasmalar ) bu kurumları tercih etmeniz kabul mektubu almanızı kolaylaştırsa da gideceğiniz kuruma karar verirken başvuru sırasında yaptığınız tercihlere ya da antlaşmalı kurumlara bağlı kalmak durumunda değilsiniz.  Gitmeyi düşündüğünüz kurumla da kabul mektubu alma aşamasında antlaşma yapmanız mümkündür. (Özellikle ders verme hareketliliği için antlaşmamız olması gerekmektedir.)

Ayrıca; bazı kurumlar düzenli aralıklarla Uluslararası Haftalar organize etmekte olup, dilerseniz bu haftalara da katılabilirsiniz. Bu etkinlikler takvimine şu linkten ulaşabilirsiniz: http://staffmobility.eu/staff-week-search

Erasmus hareketlilik faaliyetinden seyahat hariç en az iki gün, en fazla 2 ay yararlanabilirsiniz. Fakat üniversitemiz tarafından size dört günlük hibe ödemesi yapılacaktır. Günlük hibe miktarları gidilecek olan ülkeye göre değişmektedir. Bununla birlikte “Mesafe Hesaplayıcısı (distance calculator)” (http://ec.europa.eu/education/tools/distance_en.htm) üzerinden Sakarya Üniversitesi ile gideceğiniz yer arasındaki Km değeri dikkate alınarak seyahat gideriniz hesaplanmaktadır. Günlük hibe ile seyahat giderleri toplanarak “toplam hibeniz” hesaplanmaktadır ve gitmeden 4 günlük hibenizin Yüzde 80’i ile seyahat gideri, döndüğünüzde de hareketlilik faaliyetinizde her hangi bir sıkıntı yoksa günlük hibenin kalan Yüzde 20’lik ödemesi yapılmaktadır.

Başvuru ve değerlendirme süreçleri her sözleşme dönemi için Erasmus+ Öğrenci ve Personel Hareketliliği Değerlendirme ve Seçim Komisyonu tarafından belirlenmekte, Üniversitemiz Senato’sunda kabul edildikten sonra sayfamızda ilan edilmektedir. Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliği başvuruları değerlendirme ve seçim süreçleri aynı zamanda gerçekleştirilir. Fakat seçim süreci sonunda hak kazananlar önce itirazlar için taslak halinde, sonra itiraz süresinin bitiminde de asil olarak ayrı ayrı yayınlanır. Asil listeden feragat eden olması veya kabul mektubu getirilmemesi durumunda sürecin yönetilmesi için asil listelerle beraber yedek listelere de  yer verilir.

Önemli not:

• Akademik uzman başvuruları idari personel hareketliliği içinde değerlendirilmektedir.
  • Araştırma Görevlileri personel hareketliliğinden yararlanamamaktadırlar.
  • Başvuru döneminde uygun hareketliliğe başvurma şartı kabul edilmekte olup sehven Ders Verme Hareketliliğine başvuran idari personelin veya sehven Eğitim Alma Hareketliliğine başvuran akademik personelin başvurusu geçersiz sayılacaktır. Ayrıca hem her iki hareketliliğe birden ya da aynı hareketliliğe mükerrer başvuru yapılmaması önemle rica olunur.
  • Yabancı dil belgesi başvuruda ek puan getirmektedir. Bu konuda tarih sınırlaması yoktur. Geçerli bir dil belgesine sahip personelin belgesini başvuru sırasında sisteme yüklemesi gerekmektedir. Dil belgesi yüklemeyenlerin dil puanı sıfır (0) kabul edilecektir.

Erasmus personel hareketliliği için; hareketlilik öncesi ve sonrası için hazırlamanız gereken evraklar aşağıdaki gibidir.

A. Yurt Dışına Gitmeden Evvel Hazırlanması Gereken Evraklar:

1. İş Planı (1 tanesi Erasmus ofisine, 1 tanesi Yurt Dışındaki Üniversite'ye, 1 tanesi de sizde kalacak şekilde hazırlanacak 3 adet orijinal imzalı ve mühürlü İş Planı)

2. Davet Mektubu

3. Ziraat Bankası Euro Hesap Cüzdanı Fotokopisi

4. İkili Anlaşma Fotokopisi ( Erasmus+ ofisinden temin edilecektir )

5. Fakülte Yönetim Kurulu Kararı/Rektörlük oluru veya Üniversite Yönetim Kurulu Kararı

7. Üniversite ve personel arasında imzalanan hibe sözleşmesi

B. Yurt Dışına Gidip Geldikten Sonra Hazırlanması Gereken Evraklar:

1. Katılım Sertifikası/Teyit Belgesi (İmzalı ve Mühürlü olacak şekilde ve kaç gün, kaç saat eğitim alındığı belirtilmiş olmalı)

2. Pasaport Kimlik Sayfası ve Girişi Çıkış Mühürlerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi

3. Faaliyet Rapor Formu (Dönüş İşlemleriniz yapıldıktan sonra Mobility Tool Üzerinden e-posta adresinize link gönderilecektir.)

Hibe miktarları ve seyahat ödemeleri hakkında bilgilenmek ve daha fazla bilgi almak için haraketlilikten yararlanacağınız ya da yararlanmayı planladığınız sözleşme dönemi için yayınlanan Erasmus+ Uygulama El Kitabının ilgili bölümünü okumanız tavsiye olunur.

Erasmus+ programına göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür eder, Erasmus+  Hareketliliği faaliyetinizin başarılı geçmesini dileriz.